V zadevi Apple prejeli vabilo sodišča na narok o odobritvi tožbe

S strani Okrožnega sodišča v Ljubljani smo prejeli vabilo na narok za odločanje o odobritvi kolektivne odškodninske tožbe zoper Apple, ki smo jo oktobra lani vložili v imenu slovenskih potrošnic in potrošnikov.

Tožbo smo vložili, ker je multinacionalka s sedežem v Kaliforniji z namernim upočasnjevanjem delovanja in zmanjševanjem nabora funkcionalnosti določenih modelov telefona iPhone oškodovala potrošnice in potrošnike tudi v Sloveniji. V času po vložitvi tožbe se aktivno pripravljamo na sodni postopek, hkrati pa še vedno evidentiramo vse potrošnice in potrošnike, ki imajo ali so imeli v lasti katerega od relevantnih modelov telefona iPhone.

Narok je razpisan za 14. septembra 2022, na njem pa bo sodišče med drugim odločalo, če so naši zahtevki primerni za obravnavo v postopku s kolektivno tožbo, če je naš zavod upravičena oseba za vložitev te tožbe, če je zavod ustrezen zastopnik interesov oseb, ki so bile potencialno oškodovane z ravnanji korporacije Apple in če je tožba ustrezno utemeljena. Glede na vse pravne argumente, naše aktivnosti in tisoče potrošnikov, ki so se z evidentiranjem pridružili kolektivnemu sporu, verjamemo, da bomo na sodišču uspešni.

Author avatar
Zavod Kolektiv99
http://kolektiv99.si
sl_SISlovenian