Narok o potrditvi tožbe zoper NKBM vnovič preložen

Zadeva NKBM je bila prva, v kateri smo s strani sodišča prejeli oklic naroka o potrditvi kolektivne tožbe. Prvič bi narok moral potekati v 13. marca 2023, vendar ga je Okrožno sodišče v Mariboru preklicalo in določilo nov termin. Prestavljeni narok bi tako moral potekati jutri, 25. maja, vendar smo v tem tednu vnovič prejeli preklic s strani sodišča, ki je določilo nov termin: 26. september 2023.

Na naroku bo sodišče med drugim odločalo, če je naš zavod upravičena oseba za vložitev te tožbe, če je zavod ustrezen zastopnik vaših interesov in če so vaši zahtevki primerni za obravnavo v postopku s kolektivno tožbo. Glede na vse pravne argumente, naše aktivnosti in veliko število potrošnikov, ki ste se z evidentiranjem pridružili kolektivnemu sporu, verjamemo, da bomo na sodišču uspešni in da bo sodišče kolektivno tožbo odobrilo. Nenazadnje bi z drugačno odločitvijo, še pred vsebinsko presojo, odločilo, da potrošniki, ki ste se evidentirali, niste upravičenih do sodnega varstva.

Kot smo vas že obveščali, je v zadevi v preteklih mesecih potekalo več pisnih izmenjav med strankami in sodiščem, to se bo predvidoma do samega naroka še nadaljevalo.

Author avatar
Zavod Kolektiv99
http://kolektiv99.si
sl_SISlovenian